UN: Svetu su potrebni rusko žito i đubrivo

Izvršni direktor Svetskog programa za hranu UN Dejvid Bizli izjavio je da sve zemlje treba da sarađuju u sprovođenju sporazuma o izvozu ruskih poljoprivrednih proizvoda iz crnomorskih luka.
UN: Svetu su potrebni rusko žito i đubrivo
Foto: Pixabay

Kako je rekao, svetu su potrebni rusko žito i veštačko đubrivo.

"Ovaj dogovor je apsolutno neophodan. Sve zemlje moraju da sarađuju po ovom pitanju, sve zemlje moraju da igraju ulogu. Voleli Rusiju ili ne, svetu su potrebne ruske žitarice i đubriva. U suprotnom, ceo svet će morati da plati za to. Činimo sve što je u našoj moći da osiguramo da ugovor o isporuci žitarica preko Crnog mora ostane na snazi i da bude produžen", rekao je Bizli.
U Istanbulu su 22. jula potpisani multilateralni sporazumi o ukidanju ograničenja ruskih proizvoda za izvoz i o pomoći Rusije u izvozu ukrajinskog žita.
 
Sporazume, koji ističu 19. novembra, potpisali su predstavnici Rusije i Ukrajine, uz posredovanje UN i Turske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija