Tim "novog Tvitera": Mask dao rok zaposlenima da se izjasne žele li da ostanu u kompaniji

Ilon Mask je zatražio od zaposlenih u Tviteru da se do četvrtka uveče izjasne o tome da li žele da ostanu u toj kompaniji.
Tim "novog Tvitera": Mask dao rok zaposlenima da se izjasne žele li da ostanu u kompaniji
Foto: Pixabay
On je zaposlenima poslao poruku elektronskom poštom u kojoj ih obaveštava da će kompanija morati da postupa "veoma čvrsto u izgradnji Tvitera 2.0" i da će biti potrebno da se radi intenzivno i prekovremeno da bi se to postiglo.
Mask je rekao da je Tviter u suštini softverska i serverska kompanija i da će se znatno više oslanjati na inženjere, te da će oni koji pišu "sjajan kod" činiti većinu tima, prenela je agencija PA.
Mask, milijarder koji je kupio kompaniju iz San Franciska krajem oktobra za 44 milijarde dolara, već je otpustio veliki broj radnika putem elektronske pošte 4. novembra, a sada želi da eliminiše neodređeni broj zaposlenih na ugovore.
 
On je zatražio od zaposlenih da kliknu na "da" u linku koji je uključio u elektronsku poštu ukoliko žele da budu deo "novog Tvitera".
 
Mask je precizirao da radnici imaju rok do 17 časova u četvrtak da odgovore. U poruci je naveo da će oni koji se ne izjasne do tada dobiti otpremninu u iznosu tri mesečne zarade.
 
"Kakvu god odluku da donesete, hvala vam na trudu da Tviter bude uspešan", napisao je Mask.
  • rale

    17.11.2022 08:01
    Reakcija na javne odgovore radnika Tvitera koji nisu bili po volji, kao i na unutrašnje kritike na kompanijskoj mreži. Ali on eto spava u kancelarijama Tvitera, što znači da se on najviše brine o kompaniji - čovek koji ima para da ne brine o njima do kraja života i izgleda viđa decu samo preko mobilne kamere. Stvarno vizija budućnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija