"Tesla" povlači 321.000 vozila zbog problema sa zadnjim svetlima

Kompanija "Tesla" povlači više od 321.000 vozila u SAD zbog mogućnosti da zadnja svetla povremeno otkazuju.
"Tesla" povlači 321.000 vozila zbog problema sa zadnjim svetlima
Foto: Pixabay
Kompanija koja proizvodi isključivo električne automobile u petak je već u Americi opozvala skoro 30.000 modela "iks" zbog problema koji mogu da dovedu do nepravilnog aktiviranja vazdušnog jastuka suvozača, što je "Tesli" oborilo akcije na berzi za skoro tri odsto na gotovo dvogodišnji minimum.
U izveštaju koji je prenela američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na auto-putevima (NHTSA), Tesla je naveo da povlačenje vozila zbog zadnjih svetala obuhvata oko 2.023 vozila modela "tri" i isto toliko modela "ipsilon".
Kako je kompanija sa sedištem u Teksasu istakla, bežično će ažurirati softver na vozilima kako bi se problem rešio, ističući da nema izveštaja o tome da li je bilo nezgoda ili povreda u vezi sa ovim opozivom.
 
Navodi se da je opoziv usledio nakon pritužbi kupaca, uglavnom sa stranih tržišta, zbog tvrdnji da zadnja svetla vozila ne svetle.
 
Istraga je otkrila da svetla mogu povremeno da ne rade zbog anomalije koja može lažno registrovati kvarove tokom procesa "buđenja vozila", dodaje se u saopštenju kompanije.
 
"Tesla" je dosad u 2022. godini prijavio 19 kampanja opoziva u SAD koje obuhvataju više od 3,7 miliona vozila.
  • Sanja

    21.11.2022 11:16
    Užas
    Blagi užas od vozila. Toliko guraju ne isplativu investiciju bez infrastrukture po astronomskim cenama da to nije normalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija