Ponovo se proizvode vagoni u "Goši": U planu zapošljavanje još 100 radnika

U fabrici šinskih vozila "Goša" u Smederevskoj Palanci projektovan je i proizveden vagon za prevoz kontejnera, koji se prvi put proizvodi u Srbiji, a spada u najtraženije teretne vagone u Evropi.
Pet godina od stečaja i tri godine od kada je u vlasništvu smederevskog "Želvoza", u fabrici šinskih vozila "Goša" ponovo se proizvode vagoni, i to po svim međunarodnim standardima.
"U pitanju je intermodularni vagon 'SGNSS'. Pažljivom analizom tržišta smo se usresredili na ovaj proizvod, zato što je sve više zahteva za ovakvim vagonom i u Evropi i na domaćem tržištu, jer je prevoz kontejnera nešto što je budućnost u železničkom saobraćaju", rekao je Svetozar Bugarin, generalni direktor FŽV "Želvoz".
U fabrici šinskih vozila "Goša" trenutno radi oko sto radnika, a u planu je da se zaposli još toliko ljudi.
 
Mesečno se napravi između pet i deset vagona, a kako kažu u ovoj fabrici, očekivanja su da će se proizvoditi četiri puta više.
  • Realista

    08.12.2022 08:07
    "Pažljivom analizom tržišta.."
    Odeš u neki investicioni fond, zadužiš se do guše, vidiš šta u stvari možeš da skrpiš od tih novaca, kreneš da krpiš, ponovo bankrotiraš, dug ti ostane... jer korupcija i politika u Srbalja.
  • bravo

    08.12.2022 06:54
    lepo
    je imati sposobnu ,koja radi i rešava probleme- vlast !Očekujemo još mnogo projekata u naredne 4 godine mandata !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.