Arsić: Norvežani ne znaju šta ih čeka u EPS-u, teško će sprečiti partijsko-kriminalne radnje

Pogoršanje odnosa sa EU bilo bi vrlo nepovoljno za Srbiju, jer izvozimo najveći deo proizvoda u te zemlje, najveći deo investicija dolazi iz tih zemalja, imamo donacije koje dolaze...
Arsić: Norvežani ne znaju šta ih čeka u EPS-u, teško će sprečiti partijsko-kriminalne radnje
Foto: 021.rs
Ovako ocenjuje profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Milojko Arsić.
Komentarišući susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa osnivačem kompanije "Afiniti partners" Džaredom Kušnerom, Arsić je rekao da je takva vrsta kontakta korisna za Srbiju ukoliko je moguće dobiti na taj način neku investiciju.
Arsić je rekao i da svetska ekonomija nije na ivici katastrofe, ali i da će doći do usporavanja privredne aktivnosti i recesije.
 
"Recesija će biti duboka i dugotrajna. Došlo je do akumuliranja tih nepovoljnih događanja, posle epidemije je došlo do rata u Ukrajini, ali imamo i neke druge nepovoljne događaje u svetu", ocenio je on.
 
Prema njegovim rečima, inflacija će u Srbiji biti dugotrajna, u Evropi je već počelo značajno smanjenje inflacije, dok je u Americi situacija drugačija.
 
"U Americi imamo uglavnom pad od jula prošle godine, ona je ranije nego Evropa primenila oštre mere monetarne politike", rekao je Arsić, gostujući na N1.
 
On je istakao kako će u Srbiji inflacija ostati na visokom nivou, kao i da nije isključeno da će i u januaru i februaru inflacija porasti zbog povećanja cena struje.
 
Povodom predloga o uvođenju poreza na ekstra dobit, Arsić je rekao da se o toj temi priča i u drugim zemljama ali da ga je mali broj zemalja uveo.
 
"Iako se diskutuje u mnogim zemljama o tome, to se odnosi na energetske kompanije. Kod nas se to odnosi uglavnom na NIS, pošto Srbijagas ostvaruje gubitke i prima državnu pomoć", rekao je on.
 
Govoreći o Elektroprivredi Srbije, Arsić je rekao da Norvežani koji su angažovani kao konsultanti za reformu tog preduzeća "ne znaju šta ih čeka".
 
"Postojanje partijsko-kriminalnih struktura koje izvlače novac iz EPS, sigurno ti Norvežani ne mogu to da spreče, da oni nekim 'opasnim grupama ljudi' kažu da neće više da sarađuju", rekao je on, napominjući da tu mora da se uključi država i policija, te da misli da Norvežani ne znaju sasvim šta ih čeka, a da "možda, za početak, razmišljaju o proviziji koju će dobiti".

Teme

EPS
  • djordje

    20.01.2023 15:11
    Kako ne znaju?
    Ceka ih rodbina.
  • Dr Miggyy

    19.01.2023 08:44
    Kuda ode EPS?
    Norvežani će uraditi ono što im dopuste vlasti, da reše kriminalno-partijske radnje to neće ni pokušati. Nisu ludi da se bore protiv sebe, već će se pridružiti i raditi sa partijskim drugovima i kriminalcima. Naše vlasti oteraše nauku i vodeće stručnjake i dovedoše partìjske drugove, pečenjare i sličnih i u EPS-u ima previše zaposlenih. Od izvoznika Srbiju dovedoše do uvoznika struje i uglja. Tu ne mogu da nam pomognu ni norvežani, već promene u ponašanju vlasti i to je sve, kraj.
  • /

    18.01.2023 18:28
    /
    @Dex
    priznaj ti, koliko si platio za mesto u epsu.
    vuna miko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija