Proizvođači mleka: Situacija stabilna nakon povećanja otkupne cene

Udruženje proizvođača mleka Srbije saopštilo je da je sadašnje stanje neuporedivo bolje od perioda iza nas.
Proizvođači mleka: Situacija stabilna nakon povećanja otkupne cene
Foto: Pixabay

Kako su naveli u saopštenju, i pored rasta svih troškova koji su u poslednjih godinu dana poremetili poslovanje, došlo je do stabilizacije.

"Situacija poslednjih četiri, pet meseci izgleda bitno drugačije nego što je to bilo u pređašnjem periodu. Pomak u stabilizaciji počeo se dešavati od kraja drugog kvartala i početka trećeg kvartala prošle godine, a od oktobra i novembra se stanje ozbiljno poboljšalo, jer se otkupna cena sirovog mleka dramatično uvećala", saopštilo je ovo udruženje.
Paralelno sa uvećanjem otkupne cene sirovog mleka i država je podizala premiju za sirovo mleko, sa sedam, na 10, pa na 15 dinara.
 
"Istovremeno smo svesni činjenice da se ispred nas nalazi period koji je iznimno važan, a odnosi se na period pripreme za seetvu kada naši troškovi ozbiljno rastu", ističu mlekari.

Nadaju se da će otkupljivači i država zadržati ovakvu politiku, jer bi ih, kako kažu, umanjenje bilo koje od kategorija brzo dovelo do pozicije u kojoj su nedavno bili, a u koju više ne mogu da se vraćaju ukoliko žele da obezbede stabilno snabdevanje sirovim mlekom.

  • Žuraž

    03.03.2023 21:17
    Brateu
    Kad nam drug preCednik da bi izbegao socijalne nemire i namiri ove mlekare, razreže cenu mleka od petsto dinara litar, biće veselo.
  • pera

    03.03.2023 12:22
    15 din litar, u radnji 150, 10x skuplje, a sve iz njega povadjeno
  • av

    02.03.2023 10:45
    Ocekuje li se i pojeftinjenje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija