Predstavljeni novi članovi Nadzornog odbora EPS-a

Ministarka energetike Dubravka Đedović predstavila je u sedištu Vlade nove članova Nadzornog odbora EPS-a.
Predstavljeni novi članovi Nadzornog odbora EPS-a
Foto: 021.rs
Za nove članove imenovani su:
- bivši državni sekretar norveškog premijera Oluf Ulset,
- rukovodilac beogradske kancelarije Euroneta Vladan Živanović,
- magistar ekonomije sa iskustvom rada na visokim pozicijama u više ministarstava Norveške Per Sanderud,
- nekadašnji vodeći specijalista u Svetskoj banci u Vašingtonu Dejan Ostojić,
- stručnjak za energetiku sa iskustvom rada na visokim pozicijama norveške energetske kompanije Statkraft Hilde Baken,
- rukovodeći na više pozicija u domaćim i stranim bankama Igor Petković,
- i predstavnik Sindikata radnika EPS-a Miodrag Ranković.
"Danas je važan dan za EPS i možemo reći početak nove ere koja ima sve mogućnosti da bude snažna kompanija i lider za čitav region. Ukratko, ono što po svojim potencijalima i može da bude", navela je Đedović na konferenciji za medije organizovanoj povodom imenovanja novih članova EPS-a.
 
Direktor EPS-a će, prema rečima Đedović, biti biran na konkursu.
 
Đedović je rekla da je razgovarala sa mnogo kandidata, ali da je strateška odluka da se sarađuje sa Norveškom i da je zbog toga troje članova iz te zemlje.
 
Novi član NO EPS Oluf Ulset ocenio je da je AD EPS po svim standardima veliko preduzeće.
 
Vlada Srbije je, prema njegovim rečima, iznela jasne ambicije u vezi sa reorganizacijom EPS-a.
 
"Prvi važan korak je bila transformacija u EPS-a u akcionarsko društvo i izmena statuta kompanije. S obziom na to da kompanija ima v.d. generalnog direktora veoma je važno da se započne angažovanje stalnog direktora. Nadam se da ćemo imati interne i spoljne kandidate za ovo radno mesto", rekao je Ulset.
Prema Statutu akcionarskog društva EPS-a, Skupštinu akcionara čini samo jedan član, odnosno ona u ime Vlade Srbije. Đedović bira članove Nadzornog odbora, a oni biraju izvršne direktore i generalnog direktora EPS-a.
 
Đedović nije odgovorila na pitanje novinara koliko će biti plaćeni članovi Nadzornog odbora, već je rekla da su promenom pravne forme hteli da naprave preduslove da nema ograničenja zarada za zaposlene, ako može EPS da posluje konkurentno na tržištu.
 
"Odluke o naknadama još nisu usvojene. Ako vidite njihove biografije, ta naknada nije jedini motiv da učestvuju u ovom izazovu. Oni naravno neće volontirati. Njihove naknade će biti u skladu sa ovlašćenjima koja nose i biće u skladu sa onim na tržištu i velikim kompanijama", rekla je Đedović.

Teme

EPS
  • zgađen

    09.06.2023 07:57
    Pa da krene poso
    Nadzorni odbor EPSa oformljen. Sad još da ubede Norvežane da je krađa narodni običaj u Srbiji.
  • cokanj

    09.06.2023 07:47
    ?
    Dali oni misle da smo mi svi umno slepi? Cilj prodaja EPS a, tata im ostavio.
  • 3 zgubidana

    09.06.2023 07:41
    iz Norveške ? ?
    Među ovima vidim 3 zgubidana iz Norveške, za koje sam čuo na raspravi u skupštini da od mojih i vaših para Srbija plaća 1 milijardu evra Norveškoj konsultantskoj firmi. Prvo Norvežani nisu nikakvi stručnjaci za energetiku, više nego bilo ko u Srbiji. Norveška je država koja zbog Severnog mora ima velika nalazišta sa naftom i oni imaju i svaka im čast, lepo i bogato žive, ali to što su imali sreće sa nalazištima nafte ne znači da su stručnjaci. Pa ni Arapi nisu nikakvi stručnjaci za energetiku, a imali su sreće da imaju nafte. Ovo sa stručnjacima Norvežanima bi bilo smešno jer oni stručnjaci nisu , da nije u pitanju naših 1 milijardu evra pa je ovo žalosno bacanje naših para. Vučić baca pare iz promašaja u promašaj, kao one rizične subvencije zapadnim fabrikama koje posle ucenjuju da priznamo Kosovo . Svi na protest protiv Vučića, taj krade i besomučno baca naše pera, ostAVKa !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija