Nakon Vučićeve najave, Vlada usvojila uredbu o nižoj ceni hleba "Sava"

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom je propisana maksimalna prodajna cena hleba u iznosu od 54 dinara.
Nakon Vučićeve najave, Vlada usvojila uredbu o nižoj ceni hleba "Sava"
Foto: Pixabay
Ukupna stopa marže, koja se obračunava na neto fakturu cene, ne sme biti veća od šest odsto, saopšteno je posle sednice.
"Takođe, trgovci na malo koji prodaju hleb, moraju da imaju najmanje 30 odsto hleba od brašna "T-500" u svojim prodajnim objektima, dok će istovremeno proizvođačima hleba interventno biti prodato 32.000 tona tog brašna", navodi se u saopštenju.
Kako se ističe, uredba ima za cilj da zaštiti tržište, odnosno da "spreči deformacije u formiranju cena ove robe koja je jako važna za snadbevanja potrošača, naročitno nižih socijalnih kategorija".
 
Podsetimo, pojeftinjenje hleba "Sava" za tri dinara juče je najavio predsednik Srbije.
  • NS

    09.06.2023 15:19
    @
    Mi smo baš skromni. Zadovoljni i srećni sa tri dinara što se vidi iz komentara. Hahaha.....
  • NS

    09.06.2023 12:51
    ?
    Ko peva onu pesmu tri dinara druže? Jel ona iz prošlog veka?
  • Zamenik zamenika

    09.06.2023 09:26
    U Crnoj Gori je sva hrana jeftinija nego u Srbiji pa čak i ona proizvedena u Srbiji,a plate su veće nego u Srbiji po zvaničnoj statistici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.