Počeli pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i UAE

Ministar trgovine Tomislav Momirović je u Dubaiju potpisao strateški dokument sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata kojim započinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i UAE.

"Vlada Srbije je u prethodnim godinama pokazala da je snažno okrenuta podršci privatnom sektoru i privlačenju novih investicija, a sporazum o slobodnoj trgovini sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima će dodatno podstaći nove investicije iz ove jako bogate države", rekao je Momirović, saopštilo je Ministarstvo trgovine. 

On je istakao da ekonomski odnosi Srbije i UAE prate dobre političke odnose, i odvijaju se kroz trgovinsku saradnju, investicione projekte, kao i kroz strateška partnerstva.

Kako je naveo, ovo se najbolje može videti kroz projekat "Beograd na vodi", investicije kompanija Al Dahra i DP World koja investira u luku Novi Sadm kao i mnoge druge investicije kompanija iz ove zemlje.
 
Momirović je tokom dvodnevne zvanične posete UAE u Dubaiju imao bilateralni sastanak sa državnim ministrom za spoljnu trgovinu te zemlje Tanijem bin Ahmed Al Zejudijem.
  • Banderaš

    19.09.2023 18:20
    Da li taj Momirovic uopste zna sta je pojam Slobodna trgovina?
    EU nema i neće da pravi takav sporazum sa UAE, a srbija ima nameru da ga potpise.
    Na rukovodecim mestima u drzavi imamo lopove i izdajnike koji rade na direktnu štetu nase srbije.
  • Otac Makarije

    19.09.2023 09:26
    Šta li je
    još ostalo što se može pokloniti Arapima ? Ili se to spremaju da na Vračaru dozidaju 2 minareta jer su ukrali iz državne kase još 2 mil E .
  • Deks

    19.09.2023 01:35
    Da li se to Srbija priprema da trajno odustane od ulaska u Evropsku Uniju? Podrazumeva se da zemlja koja želi da postane članica EU ne može da sklapa ovakve sporazume sa trećim zemljama tj. ovakvi sporazumi sa trećim zemljama se donose na nivou cele EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.