Rusi imaju samo jednu jahtu više od Srba u Crnoj Gori: Pogledajte ko je sve na spisku

Od ukupnog broja registrovanih jahti u Crnoj Gori, najviše luksuznih plovila poseduju Rusi (118), a potom slede državljani Srbije sa 117.
Rusi imaju samo jednu jahtu više od Srba u Crnoj Gori: Pogledajte ko je sve na spisku
Foto: Pixabay
To pokazuju poslednji podaci Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, objavio je Forbes Crna Gora.
 
Iz Uprave za katastar i državnu imovinu za Forbes Crna Gora su rekli da nisu u saznanju da se u Crnoj Gori među vlasnicima jahti nalaze ruski državljani koji su pod sankcijama.
U registar jahti do avgusta ove godine upisano ih je ukupno 419, a od toga crnogorskim državljanima pripada 48.
 
Kad je reč o državljanima Srbije, među vlasnicima jahti registrovanih u Crnoj Gori su Rodoljub Drašković, vlasnik kompanije "Swisslion Takovo2, Milica Jovanović Mitrović, Goran Đaković, Milan Janjić, Vladimir Popović, suvlasnik kompanije Nelt Nebojša Šaponjić, Snežana Spasojević, Milan Colić…
Jedan broj jahti registrovan je na srpske kompanije Maxim Media, BLL Aqua doo Beograd, Smart Media, Eurolux CO, Granit Invest, Virom Group…
 
Pogledajte OVDE ceo spisak vlasnika jahti u Crnoj Gori.
 
Kada su u pitanju građani BiH, njih 13 ima jahte u Crnoj Gori. Među njima su Goran Stanivuković i Fahrudin Radončić.
 
Prema crnogorskom Zakonu o jahtama, jahta je plovni objekat na motorni pogon ili jedra, koji može imati više od jednog trupa, namenjen i opremljen za duži boravak na moru, za razonodu, sport i rekreaciju, čija dužina je veća od sedam metara i koji se koristi za lične potrebe ili privrednu delatnost.
 
U izveštaju o radu Uprave pomorske sigurnosti za 2022. godinu navedeno je da je ukupna naknada za upis jahti u registar iznosila 38.823 evra. Za produženje sertifikata naknada je iznosila 15.088 evra, brisanje jahti iz registra 900 evra, a za tehnički pregled 16.387 evra.
  • kum pantela

    17.11.2023 04:15
    Na stranu sta Forbs hoce da kaze i prikaze narodu koji slavi parizer da privuce citaoce ali kao i za aute i ostala saobracajna sredstva, mislim tablice i imena javno. Sad kad ih oplete neki advokat od ovih sa liste odmah ce da se ugase. Ne zna se ovde red i zakon odavno, nikakav.
  • ex chapman

    15.11.2023 11:47
    Vrele Gume
    Sve je vise miliona i camaca a sve manje pravih nauticara
    a ako neko misli da ce bilo ko od lopova da snosi konskvence kad i ako se vlast promeni - grdno se varate
    ako i budu u ozbiljnoj opasnosti od krivicnog gonjenja oni ce lako da smugnu. pare su ionako izneli vec na sigurno
    bice apsolutno isto kao Petog Oktobra
    sto rece Bata Stojkovic "nije se rat ni zavrsio a ti si se vratio, sa "POSTENO" zaradjenim kapitalom!"
    vrlo je malo drustava na svetu gde nema ovoga. razlika je sto u tzv. razvijenim zemljama - i kad se bitange nakradu, ostave dovoljno za obican narod. a ovi vasi nemaju mere
  • Y

    15.11.2023 10:27
    Y
    Od 90-ih se enormno bogati samo koje bio blizak Vladti kao i sada! Uzmimo Zeljka Mitrovica za primer. On se uclanio u JUL kao mlad muzicar i po naredjenju dobio ogromne novce od Mire Markovic da otvori TV za zaludjivanje Naroda i skretanje paznje od realnog zivota u Srbiji! Taj novac je od svih Gradjana pokraden i ostalo svi znamo! Sada je milijarderski magnat od drzavnog novca!!! Otvorite u Madjarskoj TV koliko vam treba kredita i nema garancije da neidem u druge drzave EU SAD UK sem ako vam roditelji nisu bili miloneri te njihovom imovinom i novcem garantujete jemstvo!!! Koliko svi znamo milonera nije bilo u SFRJ mozda neki visoki Komunizticki Funkcioneri? Dakle sve te milonere i milojardere od pocetka procesljati i 99% je sve za zaplenu!!! Ocete Kapitaliza imate ga ali po njegovim pravilima!!! Tada od svih njih nebi ostalo nista jer bez korumpirane Drzave neznaju nista sami stvoriti i zaraditi!!! Doslo je vreme da se sve ocisti sa pravom!!! Pa lepo stvarajte iz pocetka...samo malo sutra!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.