PRO PR konferencija: U Beograd dolaze predsednici dva svetska udruženja

U Beogradu se u martu održava 21. međunarodna PRO PR konferencija, događaj specijalizovan za lidere u komunikaciji.
O važnosti konferencije i njene svetske reputacije govori podatak da je jedina koju podržavaju dva svetska udruženja, iako su u istoj struci i imaju iste ciljne grupe.
 
Na skup dolaze i njihovi predsednici.
Iz Londona stiže James Hewes, predsednik i direktor Organizacije za odnose s javnošću i komunikacije/Public Relations and Communications Association (PRCA), koja okuplja više od 40.000 članova, a svoje kancelarije osim u Londonu, ima i u Dubaiju, Hong Kongu, te Singapuru, zatim Nataša Pavlović Bujas, novoizabrana predsednica Međunarodne udruge za odnose s javnošću/International Public Relations Association (IPRA). 
 
Oboje će govoriti na konferenciji.
Očekuje se da će skup pratiti više od 200 delegata iz 17 zemalja. Tema ovogodišnjeg događaja je "New directions, new challenges".
 
Predsednik organizacionog odbora Danijel Koletić kaže da su u Srbiji četvrti put.
 
"Prvi put 2004. u Beogradu, nakon toga u Subotici 2011. pa na Zlatiboru 2018. godine. Srbija i njeni stručnjaci za komunikacije jedni su od vodećih ne samo u regiji nego i u svetu, ponekad nedovoljno priznati i prepoznati od domaće javnosti. Odnosi s javnošću se transformišu zahvaljujući novim tehnologijama, ali njihova uloga u stvaranju i zadržavanju dobrog imidža ima veliki uticaj na stvaranje profita što su prepoznale odavno i svetske korporacije koje stavljaju funkciju odnosa s javnošću u sam vrh menadžmenta jer se imidž ne kupuje, imidž se stvara", naveo je on.
 
Dodaje da PRO PR konferencija nije spektakl novih tehnologija i led ekrana, već su fokusirani na sadržaj. 
 
Biće dodeljena i priznanja PRO PR Globe Awards.
 
Dobitnici dolaze iz 14 zemalja, između ostih iz Irana, Južnoafričke Republike, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država, Španije i drugih.
 
Ovo je prestižno priznanje za koje se ne uplaćuje nikakva financijska naknada već bivši dobitnici, ali i četiri svetska udruženja (Public Relations and Communications Association - PRCA, International Public Relations Association - IPRA, International Communications Consultancy Organisation - ICCO, Chartered Institute of Public Relations - CIPR) nominuju buduće dobitnike.
 
Dobitnici iz Srbije su: Jelena Milašinović, menadžerka komunikacija Beogradske Filharmonije, Milena Avramović Bjelica, izvršna direktorica i suosnivačica Chapter 4, Suzana Miličić, direktorica i vlasnica Kontakta PR&Media Consulting i Andrea Brbaklić, direktorica FromA Consulting Ltd.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.