Bivši američki ministar finansija okuplja investitore za kupovinu TikToka

Bivši američki ministar finansija Stiven Mnučin izjavio je da okuplja tim investitora koji će dati ponudu za kupovinu TikToka.
Bivši američki ministar finansija okuplja investitore za kupovinu TikToka
Foto: Pixabay
Njegova izjava je usledila nakon što je Predstavnički dom Kongresa odlučio da zabrani giganta društvenih medija u kineskom vlasništvu, ukoliko biznis na američkom tržištu ne proda nekome iz Sjedinjenih Država.
 
"To je sjajan posao i okupiću grupu da kupim TikTok. Iako je TikTok verovatno neprofitabilan, vredi mnogo novca“, rekao je Mnučin u intervjuu za CNBC. 
Mnučin je rekao da će američkim investitorima dati mogućnost da prenesu svoje udele u TikToku, ali je naglasio da nijedan neće imati više od 10 odsto kontrole, a odbio je da imenuje bilo koga iz tima koji sastavlja.
 
"Nema šanse da bi Kinezi ikada dozvolili američkoj kompaniji da poseduje nešto ovako u Kini“, kazao je Mnučin i istakao da je u vreme kada je radio u državnoj administraciji video dokaze da mu TikTok na telefonu daje mogućnost da "prikupi veoma mnogo podataka“.
Viši analitičar kapitala u "Vedbush Securities" Den Ives rekao je za CNN da kompanija "Bajtdens" i Kina nikada neće prodati TikTok sa izvornim kodom koji aplikaciju čini tako uspešnom i vrednom.
 
"Bez izvornog koda, to bi bilo kao kupovina bolida F1 bez motora. Bilo bi nelogično“, rekao je Ives.
 
Mnučin je, međutim, naveo da traži rešenje da kineska vlada dozvoli prodaju TikToka bez transfera tehnologije. 
  • w/e

    17.03.2024 00:12
    cool
    Prodace je Kinezima sa SAD drzavljanstvom i bez prenosa tehnologije.
  • gradjaninX

    16.03.2024 23:33
    TikTok o kome oni pricaju je u Kini zabranjen. Kina ima svoj "TikTok" koji kontorlise vladajuca komunisticka partija i 100% je vlasnik tog preduzeca. TikTok o kome se ovde prica je u vlasnistvu ByteDance-a, ali je struktura sarolika, vecina je u USA, i vecina odbora su Amerikanci. Segment na koji je americki senat "ljut" i koji oce da "otme" je americki, a ne Kineski. Sve informacije imate ovde: https://businessmodelanalyst.com/who-owns-tiktok/
  • Б

    16.03.2024 23:08
    Замишљање
    Замислите да Кинези овако крену у насилно преузимање Фејсбука од Знате Већ Кога. Да, знам, не могу ни ја.
    Демокератија и слобода су чудо. Тржишна привреда и слободна конкуренција да и не говорим...
    Чак и кад САД блокирају ТикТок у плеј стору, моћи ће да се преузме преко Апк-ова

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.