Češka kompanija postala jedini vlasnik firme "Knjaz Miloš"

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo od 46,43 odsto u "Knjaz Milošu" iz Aranđelovca.
Češka kompanija postala jedini vlasnik firme "Knjaz Miloš"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Mattoni 1873 je tako postao jedini vlasnik vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka na tržištu Srbije. 
 
Vrednost transakcije je gotovo 90 miliona evra, objavila je kompanija "Knjaz Miloš".

"Uz snagu Mattoni grupe, sa punim poverenjem u tim i kontinuitet naših dobrih rezultata, nastavljamo da razvijamo ‘Knjaz Miloš’ u jednog od vodećih proizvođača bezalkoholnih napitaka na Zapadnom Balkanu“, rekao je generalni direktor "Knjaz Miloša" Marko Stanković.

Vlasnik i predsednik grupe Mattoni 1873 Alesandro Paskvale je kazao da će daljim ulaganjem u "Knjaz Miloš" graditi održivu budućnost kompanije, kroz investicije u kvalitetne proizvode, inovacije i kreiranje novih prilika za rast za kompaniju i ljude.
 
Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, ima 11 proizvodnih pogona i 39 brendova. Kompaniju je osnovao 1873. godine Hajnrih Matoni iz Karlovih Vari u Češkoj, a devedesetih godina prošlog veka postala je vlasništvo italijanske porodice Paskvale.
 
U 2023. na svim tržištima na kojima posluje, ta evropska grupa prodala je gotovo dve milijarde boca, a u Češkoj, Austriji, Bugarskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini je ekskluzivni proizvođač i distributer PepsiCo brendova bezalkoholnih pića.
  • Rok

    27.04.2024 09:18
    Svima
    onima koji lupetaju u komentarima, NIJE DRŽAVA PRODALA KNJAZ MILOŠ. Ta firma je već odavno u privatnom vlasništvu!
  • Dragan

    26.04.2024 23:27
    Ko je rasprodao naše izvore?
  • piskaralo

    26.04.2024 14:16
    koliko mene sećanje služi još 2004 je prodat, samo u delovima.
    sad je otkupljen ostatak (od PepsiCo) da bude jedini vlasnik .
    Ima li još šta da se u Srbiji proda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.