Prva aplikacija koja koristi veštačku inteligenciju stigla na telefone

Aplikacija koja bi trebalo da demonstrira neke od najzanimljivijih mogućnosti Googla upravo je stigla do pametnih telefona širom planete.

Reč je o prvoj aplikaciji koja koristi veštačku inteligenciju i zove se kratko – "Allo".

Googlova nova aplikacija za dopisivanje malo je znatiželjnija nego što se to dalo naslutiti kada su u maju do javnosti stigle prve informacije o njoj. Na prvi pogled, Allo izgleda kao i svaka druga aplikacija na Iosu ili Androidu. Korisnici se prijavljuju preko svog telefonskog broja, a nakon verifikacije identiteta aplikacija pretražuje kontakte korisnika u potrazi za osobama koje takođe koriste aplikaciju.

Početak razgovora sa jednom ili više osoba je očekivano jednostavan. Uz standardni tekst, koji može biti šifrovan zbog sigurnosti, postoji mogućnost slanja glasovnih poruka, slanja fotografija sa malim crtežima i mapa sa lokacijom.

Međutim, ono zbog čega će prosečni korisnik želeti da koristiti Allo je veštačka inteligencija (Google Assistant) sa kojom korisnik može da ima interakciju na nekoliko nivoa.

Između ostalog, Allo će predlagati odgovore na pitanja sagovornika pre nego što korisnik počne da piše, prepoznavaće lica na fotografijama, a na osnovu kratkih informacija, bilo da je reč o tekstu ili fotografijama, aplikacija će predlagati dodatne opcije i odgovarati čak i kada pitanje nije postavljeno.

Naravno, prve verzije aplikacije biće prilagođene engleskom jeziku, a Allo će biti dostupan za vlasnike telefona sa operativnim sistemima IOS i Android.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija