Windows će uskoro moći da se instalira glasom

Cortana, Microsoftov virtuelni asistent, u novim verzijama će biti s vama i tokom instalacije.
Oni koji su uključeni u Windows Insider program nove mogućnosti instalacije Microsoft Windows 10 operativnog sistema moći će da koriste već početkom nove 2017. godine. Ostatak korisnika će sve nove funkcionalnosti dobiti kada u javnosti bude dostupan Creators Update, a planirano je da se to dogodi tokom proleća 2017. 
 
Jedan od najvažnijih noviteta dolazi u obliku mogućnosti instalacije Microsoft Windows 10 operativnog sistema - glasom. 
 
U glavnoj ulozi biće, naravno, Cortana, virtuelni asistent koji je već implementiran u Windows 10. Ali, Cortana će u novoj varijanti imati sposobnost da zajedno s vama prolazi kroz proces instalacije Windowsa. 
 
Glasovnim naredbama moći ćete da upravljate instalacijom, jer će Cortana "stanovati" u Windows Installeru i glasom ćete joj odgovoriti na sva potrebna pitanja i reći joj kada može da krene dalje s instalacijom. 
 
Ovakav način instalacije mnogi će jedva dočekati, a za one kojima se to čini nepotrebnim i preteranim, naravno da će Windows moći da instaliraju kao i do sada, bez pomoći Cortane.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija