Google Maps pretrpan funkcijama koje niko ne koristi

Google Maps ima novu funkciju za svoju Android aplikaciju, koja korisnicima omogućava da prate mesta kao što su firme ili restorani i da od njih dobijaju vesti i ažuriranja kao što bi to dobijali na Instagramu ili Twitteru.
Google Maps pretrpan funkcijama koje niko ne koristi
Foto: Pixabay
Ovo svakako ne predstavlja problem ukoliko je nova funkcija nešto što vam je neophodno, ali takođe čini da Google Maps prestaje da liči na servis koji je bio nekada i sve više podseća na popularne aplikacije koje vas zatrpavaju funkcijama koje ne želite. Veliki broj Google Maps korisnika želi jednostavno mape, navigaciju i procenjeno vreme dolaska na destinaciju i to je to.
 
Kako Mashable primećuje, Google Maps je izuzetno koristan servis ali izgleda da polako gubi viziju i udaljava se od onoga što servis čini korisnim. Samo tokom ove godine, Google je u Maps implementirao neke funkcije čija je upotrebna vrednost pod znakom pitanja, kao što su: kontrola muzike tokom navigacije, planiranje grupnih večera, "uparivanje" korisnika sa restoranima, deljenje nivoa baterije sa prijateljima... Ista slika je bila i u godinama ranije.
 
Neke od novih funkcija su svakako i korisne, kao što je podsećanje na to gde ste parkirali automobil, ili pomoć pri pronalaženju stanica za punjenje električnog automobila, ili plan saobraćaja u realnom vremenu. Međutim, najveći broj novih funkcija je poprilično beskoristan za najveći broj korisnika koji žele osnovne funkcije od Google Maps-a.
 
Ovo je poprimilo tolike razmere da neki razmatraju prelazak na Apple Maps, iako mapiranje u ovom sistemu nije ni blizu sofisticirano niti precizno u poređenju sa onim što nudi Google.
 
Rast i unapređivanje aplikacija i servisa je velika stvar, kako za developere tako i za korisnike, ali programeri koji rade na aplikacijama moraju u nekom tenutku da zastanu i zapitaju se da li je nešto što žele da implementiraju u servis zaista dobro, kvalitetno i potrebno korisnicima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija