Lažna uzbuna zbog paketa u Kopenhagenu

Paket sumnjive sadržine pronađen je ispred kafića koji je u subotu bio meta napada terorista u glavnom gradu Danske Kopenhagenu.
Paket sumnjive sadržine pronađen je ispred kafića koji je u subotu bio meta napada terorista u glavnom gradu Danske Kopenhagenu.

Uzbuna je bila lažna, pošto u paketu nije pronađeno ništa što bi moglo da ugrozi bezbednost. Evakuisana je okolina kafića, policija je obezbedila prostor i, prema pisanjima svetskih medija, očekuje se dolazak protivterorističkih jedinica.

Podsetimo, u subotu je ubijena jedna osoba u kafiću u centru Kopenhagena, tokom tribine na kojoj se govorilo o posledicama radikalnog islamizma. Nekoliko sati kasnije dogodila se još jedna pucnjava, ubijen je Jevrej nedakelo od gradske sinagoge, da bi potom policija usmrtila napadača.

Sumnja se da je meta napada na kafić bio karikaturista Lars Vilks, koga "traže" džihadisti zbog karikatura proroka Muhameda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet