Džihadisti spalili 45 Iračana

Džihadisti Islamske države su u gradu El Bagdadi na zapadu Iraka spalili 45 ljudi, saopštile su lokalne vlasti.

Džihadisti Islamske države su u gradu El Bagdadi na zapadu Iraka spalili 45 ljudi, saopštile su lokalne vlasti.

Nije jasno ko su žrtve i zašto su ubijeni, ali irački poručnik Kasim el Obeidi navodi kako veruje da su neki od njih bili pripadnici iračkih bezbednosnih snaga, preneo je britanski Bi-Bi-Si.

Pripadnici IS su prošle nedelje zauzeli najveći deo grada El Bagdadi, koji se nalazi u blizini iračke vojne baze Ain el Asad, prenosi Tanjug.

Obeidi je naveo da su sada napadu džihadista IS izložene kuće pripadnika iračkih bezbednosnih službi i lokalnih zvaničnika i zatražio je pomoć vlade u Bagdadu i međunarodne zajednice.

El Bagdadi je mesecima bio pod opsadom boraca IS pre nego što je pao u njihove ruke prošle nedelje.

Taj grad je bio jedan od retkih u provinciji Anbar, u kojoj su u januaru 2014. džihadisti pokrenuli ofanzivu, koji je još bio u rukama iračke vlade.

  • btr

    17.02.2015 21:56
    Smrdljivi ameri ćute. Razbili su Irak, a sada su na strani ID. Sve u ime zatiranja islama, pri čemu cena nije bitna. Videli smo kako to Jordan rešava. Samo me plaši način na koji su namerili da zatru islam oko nas. Da naša deca ne moraju da ratuju u njihovo ime.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet