Turski poslanici se tukli čekićem

Petoro poslanika povređeno je u tuči koja je izbila u turskom parlamentu, tokom koje su letele stolice, a poslanici su jedni druge udarali čekićem i zvonom kojima se tokom zasedanja služi predsednik parlamenta.
Petoro poslanika povređeno je u tuči koja je izbila u turskom parlamentu, tokom koje su letele stolice, a poslanici su jedni druge udarali čekićem i zvonom kojima se tokom zasedanja služi predsednik parlamenta.

Tuča je izbila rano jutros pošto su poslanici iz redova opozicije pokušali da odlože početak debate o spornom predlogu zakona o bezbednosti, koji bi policiji dao veća ovlašćenja prilikom pretresa i hapšenja.

Poslanici su se potukli na zatvorenoj sednici, nakon što su opozicioni poslanici, u pokušaju da spreče usvajanje pomenutog predloga zakona, podneli nekoliko zahteva koji nisu imali veze sa tom temom.

Poslanik prokurdske stranke Ertugrul Kurkču je izjavio da su tokom fizičkog obračuna po prostoriji letele stolice, a dvojica poslanika su udarena čekićem i zvonom.

U bolnicu su prevezena dvojica poslanika, dok je Kurkču i još dvojici pružena pomoć u ambulanti u zgradi parlamenta.

  • Manjina 57

    18.02.2015 11:11
    Rodoljube,
    svaka ti je na mestu, apsolutno se slažem! Destabilizacija Turske bi imala mnogo veći negativni uticaj, kako na region a još više na celu Evropu, nego što mi to možemo i da zamislimo. Onaj ko je bio u Turskoj -ne samo na letovanju- mogao da se uveri da je ona jedan od stubova Evrope, svidelo se to nekome ili ne. Turska više nije ona zemlja (Osmansko carstvo) iz naših starih udžbenika.
  • rodoljub

    18.02.2015 10:04
    skrivalica
    Sadasnja vlast sa liderom Erdoganom nikako ne odgovara Vasingtonu i njegovoj hegemonistickoj i neokolonijalnoj politici. Sigurno je da Vasington podupire tursku opoziciju kako bi destabilizovao Erdoganovu vlast. Erdogan ima vecinu u parlamentu i moze donositi zakone kojim bi osigurao pozicije vlasti, dok opozicionari pribegavaju nasilnim akcijama, jer nemaju vecinu za legalno sprecavanje delovanja vlasti. Americka politika dozivljava poraze i svet polako postaje svestan pozadine te politike. Ta pozadina je globalno porobljavanje covecanstva i stvaranje robovlasnistva pod dominacijom vladara Amerike, pohlepnih psihopata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet