Ukrajina zabranila letove ruskih putničkih aviona

Ukrajina je zabranila letove ruskih avio-prevoznika "Aeroflot" i "Transaero" u ovu zemlju, saopštila je pres služba Vlade u Kijevu.

Ukrajina je zabranila letove ruskih avio-prevoznika "Aeroflot" i "Transaero" u ovu zemlju, saopštila je pres služba Vlade u Kijevu.

Tranzitni letovi ruskih prevoznika takođe su zabranjeni ukoliko je reč o prevozu vojne opreme ili robe dvostruke namene, navodi se u saopštenju. Po nalogu premijera Arsenija Jacenjuka, ukrajinske vazduhoplovne vlasti počele su da šalju obaveštenja ruskim aviokompanijama da od 25. oktobra neće dobiti dozvolu za letove u Ukrajinu.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko potpisao je ukaz o jednogodišnjim sankcijama protiv 388 pojedinaca i 105 firmi, među kojima su "Aeroflot" i oko 20 ruskih avio-prevoznika.

Moskva: Odluka Kijeva je akt ludila

Odluka Kijeva, ukoliko zaista bude primenjena, biće još jedan "akt ludila", izjavio je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov. "Ne znam da li su ukrajinske kolege obavestile ruske vazduhoplovne vlasti, ali mogu da kažem da bi suspenzija vazduhoplovnog saobraćaja između Rusije i Ukrajine bila još jedan akt ludila", izjavio je Peskov.

On je izrazio sumnju da ukrajinski premijer ima ovlašćenje da zabrani letove iz Rusije, dodajući da, prema međunarodnom pravu, to mogu da urade samo vazduhoplovne vlasti putem posebnih kanala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet