Letovi Ukrajina-Rusija obustavljaju se u ponoć

Direktni letovi između Ukrajine i Rusije biće obustavljni sutra, odnosno od ponoći, pošto stupaju na snagu sankcije koje je ukrajinska vlada uvela Rusiji.

Direktni letovi između Ukrajine i Rusije biće obustavljni sutra, odnosno od ponoći, pošto stupaju na snagu sankcije koje je ukrajinska vlada uvela Rusiji.

Vlasti u Moskvi su zabranu leta ruskim avionima nazvale "ludilom", a zatim su najavile recipročnu meru. Time će mesečno biti pogodjeno oko 70.000 putnika.

Sankcije su uvedene kako bi se kaznila Rusija za pripajanje Krima i podršku naoružanim pobunjenicima na istoku Ukrajine. Rusija optužuje Ukrajinu da ovim potezom puca u sopstvenu nogu, ističući da većinu putnika čine Ukrajinci koji putuju na posao u Rusiju, posećuju tamo rodbinu ili su u tranzitu. Dve trećine putnika prevoze ruske aviokompanije.

Ruski ministar saobraćaja procenjuje da će gubitak zbog prodaje karata u obe zemlje iznositi do 110 miliona dolara godišnje. Zabrana je već naljutila putnike iz obe zemlje.

Zabrana znači da će putnici biti primorani na mnogo dužu i skuplju vazdušnu rutu preko trećih zemalja ili da se prireme za putovanje vozom od 13 sati.

  • 24.10.2015 17:11
    bolesno
    osvojiš im deo zemlje i onda se duriš što te tretiraju kao okupatora

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet