BiH predaje zahtev za članstvo u EU

Bosna i Hercegovina bi 15. februara trebalo da preda zahtev za članstvo u Evropsku uniju

"Istorijski dan za BiH je 15. februar. Ovim je BiH napravila najveći iskorak do sada, još od potpisivanja Dejtonskog sporazuma 1995. godine. Ovo je najveći dogadjaj kada su u pitanju evropske integracije, ali i svi drugi procesi kada je reč o BiH", stoji u tekstu.

Posle niza teških godina, kada je BiH nazadovala, dodaje se, konačno je učinjen napredak, pre svega, prošle godine, koja je značila prekretnicu. U ime Holandije, zemlje predsedavajuće EU, stiglo je službeno obaveštenje s potvrdom datuma za predavanje zahteva za kandidatski status BiH.

"S obzirom na vaše pismo od 14. januara, mogu vas obavestiti kako će ministar spoljnih poslova Kraljevine Holandije Bert Koenders rado primiti zahtev Bosne i Hercegovine za članstvo u ime EU. Vreme prijave je opsežno raspravljano na najvišim nivoima izmedju naših zemalja i predlažemo da se formalno podnošenje zahteva upriliči u ponedjeljak, 15. februara u Briselu", stoji, izmedju ostalog, u pismu koje je potpisao Piter de Goijer, stalni predstavnik Kraljevine Holandije.

U ime BiH zahtev će predati predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović, a planirano je, kako stoji i u pismu, da zahtev u ime Holandije primi ministar spoljnih poslova Bert Koenders.

Autor: agencije

Teme

BiH

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet