NASA regrutuje nove astronaute, neophodno dobro zdravlje

Prvi put nakon četiri godine Američka agencija za istraživanja svemira (NASA) regrutuje novu klasu astronauta koji će najverovatnije postati prva posada ljudi koji će kročiti na Mars.
Za poziciju astronauta do sada je apliciralo 6.100 osoba. Kako navode iz NASA-e, svi koji žele da apliciraju moraju da imaju završene bačelor studije iz matematike, nauke ili inžinjeringa, ači i iskustvo u radu u pomenutim poljima.
 
Pored toga, poželjno je da "novajlije" imaju iskustvo u vojsci. Inače, vojno iskustvo je učestalo među astronautima NASA-e koji prolaze takozvani "astronautski test izdržljivosti".
 
Iz Američke agencije za istraživanja svemira tvrde kako je jedan od ključnih elemenata za dobijanje posla "emocionalna snaga i dobro mentalno zdravlje" budući da astronauti najveći deo vremena provode daleko od svojih porodica.
 
ASA planira da najkasnije do 2021. godine pošalje ljudsku ekspediciju na Mars.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet