Oslo ukida parking mesta u centru grada

Nakon najave da će od 2025. godine Norveška obustaviti prodaju novih kola sa benzinskim i dizel motorima i namere vlasti u Oslu da zabrane ulazak privatnih automobila u centar grada od 2019, u tom gradu planiraju postepeno ukidanje parking mesta za privatna vozila.
Vlasti u Oslu počeće da sprovode u delo svoj plan o uklanjanju automobila iz centra grada do 2019. tako što će smanjivati broj dostupnih parking mesta, kako bi obeshrabrili građane da svojim vozilom dolaze u centralne gradske zone.
 
Na taj način, životna sredina u centru Osla postaće prihvatljivija i podnošljivija za one koji tu žive, ali i za turiste i sve one koji provode vreme u tom delu norveške prestonice. Kao jednu od mera kojom će nadomestiti odsustvo automobilskog saobraćaja, vlasti su najavile da će do 2019. izgraditi najmanje 60 km novih biciklističkih staza u centru grada, ali planiraju i "značajne investicije" u oblasti javnog gradskog prevoza.
 
Parking mesta u centralnim gradskim zonama biće postepeno uklonjena, a na njihovim mestima urbanisti su predvideli nove ugostiteljske i kulturne sadržaje. Plan će početi da se sprovodi početkom 2017, najavili su u gradskom veću Osla.
  • Zivan

    20.07.2016 18:27
    Ovo sto rade u Oslu je put koji bi trebalo slediti, pogotovo vojvodjanski gradovi, idealni za vozznju biciklom. Dakle, prvi sledeci korak urbanista i gradjevinaca u Novom Sadu, Subotici, Becckereku, Somboru.., bi trebalo da bude masovna izgradnja biciklisticckih stazza...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.