U Meksiku pronađena 32 tela i devet ljudskih glava

Meksičke vlasti istražuju neobeležene grobnice u kojima su pronađena 32 leša i devet ljudskih glava, u oblasti na jugu zemlje gde su rivalske narko bande odgovorne za talas nasilja, kidnapovanja i međusobne borbe.
Kako je saopšteno, vojska i policija pronašli su grobnice u odmetničkom kampu u državi Gerero, posle anonimne dojave o zatočenim ljudima. Spasene su žrtve kidnapovanja i otkriveno 12 tela i ljudskih ostataka u zamrzivačima.
 
Portparol koordinacione grupe za Gerero Roberto Alvarez Eredija rekao je da su vojnici pročešljali oblast kako bi utvrdili da li postoji još tajnih grobova. Istražitelji rade na identifikaciji tela i pronalaženju ubica.
 
Stanovnici te oblasti pronašli su u ponedeljak devet obezglavljenih tela duž autoputa. Tužioci očekuju da se ispita da li glave nađene u tajnim grobnicama pripadaju tim telima.
 
Vlada države Gerero u kojoj je učestalo nasilje bandi, objavila je u ponedeljak da je ubrzala korišćenje združenih policijsko-vojnih patrola u oblasti posebno poznatoj po nasilju.
 
U pretežno ruralnoj i siromašnoj državi za 10 meseci 2016. godine prijavljena su 1.832 ubistva. Ukoliko se taj trend nastavi, prosek ubistava u Gereru biće 60 na 100.000 stanovnika, približno najvišem proseku sa oko 68 ubijenih na 100.000 stanovnika, zabeleženom 2012. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet