Indonezija dobija agenciju za borbu protiv lažnih vesti

Vlasti Indonezije krenule su u borbu protiv lažnih vesti, a instrukcije o načinima borbe dolaze iz samog vrha države, odnosno od predsednika Jokoa Vidodoa.

Svetski mediji prenose da je Indonezija prva država koja je pitanje plasiranja lažnih vesti shvatila ozbiljno s obzirom na to da je predsednik ove zemlje Joko Vidodo naredio hitno osnivanje Nacionalne sajber agencije.

Agencija će biti zadužena za praćenje vesti koje kruže na internetui sarađivaće sa drugim državnim telima. Iz Ministarstva sigurnosti Indonezije rečeno je da će se agencija uhvatiti u koštac sa medijima koji šire klevete, zabludu i mržnju.

Mashable podseća da direktiva za uvođenjem dolazi u trenutku kada se zemlja bori s lažnim izveštajima koji kruže na društvenim medijima. Ministarstvo komunikacija Indonezije ranije je blokiralo 11 veb stranica zbog širenja govora mržnje i plasiranja lažnih vesti.

Prošle godine ova zemlja zabranila je LGBT emitikone u popularnoj aplikaciji za dopisivanje i donela niz zabrana koje se odnose na Tumblr.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet