Češška formirala jedinicu za borbu protiv lažnih vesti

Nova češka jedinica za borbu protiv lažnih vesti sprema se da pokrene kampanju za borbu protiv dezinformacija, uoči izbora koji će se održati ove i naredne godine, saopštili su zvaničnici.
Koordinatorka Centra protiv terorizma pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Eva Romancovova izjavila je da se Centar trenutno priprema za projekat kojim bi se od takvih pretnji zaštitili predstojeći izbori u Češkoj.
 
- Za sada nemamo informacije da su izbori ugroženi, ali podaci koje dobijamo iz inostranstva i susednih zemalja, poput Nemačke, su alarmantni - rekla je ona.
 
U Centru će poseban tim od 15 posmatrača pratiti tradicionalne medije i društvene mreže, a najveća pretnja, smatra ona, dolazi od proruskih izvora.
 
U Češkoj će se ove godine održati parlamentarni, a na početku 2018. godine predsednički izbori.
  • Zivan

    14.01.2017 13:50
    Ala bi ovakva komisija kod nas imala posla...
  • Vlada

    14.01.2017 10:50
    ---
    Dakle, POPTUNA KONTROLA MEDIJA. Orvelovski san svake vlasti se obistinjuje. Užas koji i nas čeka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet