Peleov sin dobio 33 godine zatvora

Sin jednog od najboljih fudbalera svih vremena Pelea, Edinjo (46) predao se policiji nakon što je žalbeni sud presudio kako mora u zatvor na skoro 13 godina, zbog pranja novca zarađenog trgovinom drogom.

Edinjo, ili punim imenom Edson Kolbi do Nascimento, u junu 2014. godine je osuđen na 33 godine zatvora zbog pranja novca za narko-mafiju.

On je negirao sve optužbe za trgovinu drogom, ali je priznao kako je zavisnik. Njegovi advokati su uložili žalbu koja je delomično prihvaćena, pa je Edinju smanjena kazna na 12 godina i 10 meseci.

"Ljut sam i frustriran. Trebalo je da me oslobode, jer sam nevin. Osuđen sam za pranje novca, iako ne postoji nijedan dokaz protiv mene. Jedini argument za osudu bilo je moje prijateljstvo s nekim od osuđenih, a to nikada nisam skrivao", kazao je.

Osuđena su još četvorica muškaraca među kojima i lokalni kralj droge Ronaldo Duarte Barsoti, poznatiji kao Naldinjo, koji je takođe osuđen na 33 godine zatvora. Edinjo je bivši fudbaler, koji je poslednjih godina radio kao trener golmana u Santosu, klubu koji je proslavio njegov otac.

Pele je 18 godina igrao za Santos i u karijeri je postigao više od 1.200 pogodaka.

Edinjo je Peleov sin iz prvog braka u kojem je dobio i dve kćeri. U drugom braku je dobio blizance, sina i kćer, a iz vanbračnih veza ima još dve ćerke.

Nedavno je odlučio da se oženi po treći put.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.