Džoni budi dobar: Preminuo legendarni Čak Beri

Jedan je od najuticajnijih muzičara u istoriji rokenrola Čak Beri preminuo je u 90. godini.
Jedan od pionira rokenrola pronađen je mrtav "u vreme ručka u subotu", preneo je BBC. 
 
Iz policije navode da su dobili poziv oko 12.40 po lokalnom vremenu, da su u kući zatekli čoveka koji nije davao znake života, kao i da su pokušali da ga spasu, ali da je on proglašen mrtvim u 13.26. 
 
Takođe, navodi se da je Berijeva porodica zamolila za privatnost "u trenutku žalosti". 
 
Rođen 1926. godine, karijera Čaka Berija trajala je više od sedam decenija. Legendarni gitarista spojio bluz i sving u fenomen ranog rokenrola. Korišćenjem gitarskih soloa napravio je veliki uticaj na kasniju rok muziku. Džon Lenon je jednom prilikom izjavio da ukoliko biste pokušali da date drugo ime rokenrolu, možda biste ga nazvali Čak Beri.
 
 
Među njegovim najvećim hitovima ističu se "Roll Over Beethoven", "Rock and Roll Music", "Maybellene" i "Johnny B. Goode" koja je je jedna od najobrađivanijih pesama u istoriji muzike. Toliko je popularna da je i Marti Mekflaj izvodio u "Povratku u budućnost". 
 
Nagradu Gremi za životno delo dobio je 1984. godine i jedan od prvih ljudi koji su postali članovi Rokenrol kuće slavnih 1986. godine. 
 
 
Prošle godine izjavio je da će izabaciti prvi album za četiri decenije. Posvetio ga je svojoj supruzi Temeti "Todi".
 
 
Ubrzo nakon vesti o smrti velikana, njegove kolege i druge poznate ličnosti počele su da se opraštaju od njega. Legenda rokenrola, Brus Springstin, izjavio je da je Beri bio "najveći gitarista i najveći rokenrola pisac svih vremena". Pisac Stiven King objavio je na svom Tviter nalogu da mu vest o smrti Čaka Berija slama srce.
 
"Ali 90 godina starosti nije tako loše za rokenrol. Džoni budi dobar zauvek", dodao je čuveni pisac.
 
 
 
 
  • Rokaj i seksuj

    19.03.2017 11:04
    Original semenski Rock N Roul.Ostalo je nadogradnja i GMO.
  • joe

    19.03.2017 08:26
    Mozda i najvaznija licnost u istoriji rocka . Njegova muzika i njegov uticaj trajace vecno.
  • psycore

    19.03.2017 08:15
    Rodonacelnik rocka. Hvala ti sto si nam ostavio ovo bogatstvo da mozemo da ucimo decu pravim vrednostima .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet