Orban potpisao dekret kojim se smanjuje plata sportistima

Mađarski premijer Viktor Orban potpisao je dekret Vlade po kojem će većini profesionalnih sportskih ekipa i fudbalskih klubova biti omogućeno da smanje plate igračima i trenerima do 70 posto.
Orban potpisao dekret kojim se smanjuje plata sportistima
Foto: Youtube (Screenshot)

Kako prenosi agencija AP, u uredbi se navodi da se smanjenje zarada može primenjivati sve dok traje vanredno stanje zbog pandemije korona virusa.

Mađarska je vanredno stanje proglasila 30. marta.

  • Đura

    23.04.2020 21:16
    Bravo Orbane. Nekada se ne slažem sa njegovom politikom ali ponekad me oduševi kao što me je oduševio ovim svojim potezom. Sportisti moraju deliti sudbinu ostalog stanovništva. Ne može neko ko šuta okrugli predmet da ima desetine miliona eura zaradu a da istovremeno u zdravstvu nedostaju aparati za spašavnje ljudskih života ili da neko nema sredstva za osnovne životne potrebe.. Nadam se da ćemo izvući pouku iz ove krize sa korona virusom.
  • Seljana

    23.04.2020 20:44
    Madjari su birali, Madjari ga vole.... e macole.
  • Dusan

    23.04.2020 20:04
    Orban
    je bredsednik kakvog covek moze da pozeli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet