Bivši nacistički prevodilac umro u 98. godini u Kanadi, neposredno pre izručenja

Bivši nacistički prevodilac u Ukrajini kome je pretila ekstradicija iz Kanade umro je u 98. godini, javili su danas lokalni mediji.
Helmut Oberlander borio se da ostane u Kanadi otkako je policija 1995. pokrenula istragu o njegovoj saradnji sa nacističkom jedinicom za istrebljenje tokom Drugog svetskog rata.
 
Umro je u ponedeljak, u trenutku kada je kanadska vlada bila u poslednjoj fazi izručenja, navode mediji.
 
Oberlander, koji je bio nemačkog porekla i rođen 1924. u Ukrajini, uvek je tvrdio da je nasilno regrutovan u ajnzacgrupe jer je govorio nemački i ruski i da je imao samo ulogu prevodioca.
  • jelena

    24.09.2021 07:54
    Tvoje je da ne veruješ.
    Istina je da ih ostavlja toliko dugo u životu čekajući da se pokaju, imaju dovoljno vremena da misle o svojim zločinama svaki dan.
  • Marija

    24.09.2021 05:05
    Katastrofa
    kakva sramota? Živeo 98 a mnoge ljude je oterao u smrt. Zli ostaju dobri stradaju.
  • fredi kruger

    23.09.2021 13:34
    Posle kažu ima boga

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet