Ekološki aktivisti posuli farbu na fasadu fondacije Luj Vuiton u Parizu

Ekološki aktivisti su u Parizu prosuli farbu na fasadu Fondacije Luj Vuiton i na Trg Vandom poznatom po luksuznim juvelirnicama i zlatarama.
Ekološki aktivisti posuli farbu na fasadu fondacije Luj Vuiton u Parizu
Foto: Beta/AP
Aktivisti iz ekološke organizacije "Extinction Rebellion" su odlučili da akciju sprovedu rano jutros, pre najavljenih prvomajskih skupova.

Ekološki aktivisti se protive poreskim olakšicama luksuzne grupe LVHM Luj Vuiton.

"U ovom trenutnom društvenom kontekstu gde se Francuzi odriču jednog obroka dnevno zbog inflacije, bogatstvo velikih grupa je prosto nepristojno. Zahtevi sindikata za veće plate imaju našu punu podršku", navela je ekološka grupa.
 
U fondaciji je trenutno izložba slika Žan-Mišela Baskijata i Endija Vorhola.
 
U toj akciji je privedeno šest aktivista.
U drugoj akciji ekološke grupe "Last Renovation" posuta je farba na Trgu Vandom gde se nalazi i čuveni luksuzni hotel Ric.
 
Ti aktivisti zameraju bogatašima da su najviše odgovorni za emisije gasova sa efektom staklene bašte.
  • Uzas

    01.05.2023 17:15
    Samo to ne!
    Pa da li znate da je Bernar Anro, najbogatiji covek na svetu, koji je pod okrilje svoje LVMH grupe stavio sedamdesetak luksuznih brendova ukljucujuci i Luj Viton, razgovarao u drustvu Emanuela Makrona sa predsednikom Aleksandrom o plasiranju luksuznih proizvoda u veoma siromasnu ali slobodarsku Srbiju!
    Bravo za ekologiste!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.