FOTO, VIDEO: Kako se u Turskoj slavi Erdoganova pobeda?

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zahvalio se večeras, posle drugog kruga predsedničkih izbora, građanima koji su njemu i njegovoj partiji ukazali novo poverenje.
FOTO, VIDEO: Kako se u Turskoj slavi Erdoganova pobeda?
Foto: FoNet/AP

Njegove pristalice već slave na ulicama Istanbula i Ankare, prenosi Nova.rs

Saobraćaj je u potpunom zastoju ispred sedišta Erdoganove AK partije u Istanbulu.
 
 
Ljudi mašu turskim zastavama iz vozila, a prodavci se provlače kroz saobraćajne gužve nudeći Erdoganove transparente i crvene trake za glavu sa njegovim imenom ispisanim na prednjoj strani.
 
 
Građani pale baklje i mašu zastavama sa Erdoganovim likom.
 
 
Prvo obraćanje Erdogana: Biću ovde do groba
 
"Završili smo drugi krug predsedničkiһ izbora uz naklonost naše nacije. Vladaćemo zemljom naredniһ pet godina", rekao je Erdogan svojim pristalicama iz autobusa u svom rodnom okrugu u Istanbulu.
 
 
On se zahvalio svakome koje je glasao za njega.
 
"Želeo biһ da se zaһvalim svakom članu naše nacije koji nam je još jednom preneo odgovornost za upravljanje Turskom u narednih 5 godina. Ako Bog da, biću dostojan vašeg poverenja kao što sam bio i poslednju 21 godinu", dodao je on.
"Vaša volja je postala nepopustljiva", rekao je predsednik Erdogan građanima tokom obraćanja u Istanbulu, prenosi Nova.rs.
 
Okupljenim građanima je poručio da će biti tu do groba i da zna da mu oni veruju.
 
"Rekao sam pre izbora da se ova ljubav ne završava ovde", dodao je on, a potom je poručio svom rivalu: "Ćao, ćao, ćao Kemale".
  • pbg

    28.05.2023 22:14
    vidim ovaj nas nasao sa kim da se poredi, jako lepo
  • Gotov je!

    28.05.2023 22:03
    Erdoganu je toliko pristalica došlo da proslavi pobedu da Vučko ne bi mogao da ih doVuče ni santri puta više autobusa, sa tri puta većim plaćanjem, sa tri puta većim pretnjama, pa čak da dovozi plaćenike iz tri puta više stranih zemalja.
  • zztop

    28.05.2023 21:57
    Kume ovo ko u crnoj gori al ovi ne mašu tuđim zastavama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.