Gradonačelnik Zagreba: Vrhunac vodenog talasa na Savi oko 18 časova, građani nemaju razloga za brigu

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio je da se vrhunac vodenog talasa na Savi koja se izlila iz korita očekuje oko 18 časova.
Gradonačelnik Zagreba: Vrhunac vodenog talasa na Savi oko 18 časova, građani nemaju razloga za brigu
Foto: 021.rs

Dodao je i da, prema uveravanju Voda Hrvatske, u ovom trenutku stanovnici Zagreba nemaju razloga za brigu.

"Situacija je ozbiljna, ali iz Hrvatskih voda uveravaju da u ovom trenutku stanovnici Zagreba nemaju razloga za brigu", poručio je Tomašević u objavi na Fejsbuku. 

Naveo je da se, prema poslednjim informacijama Hrvatskih voda, vrhunac vodenog talasa  na Savi očekuje danas oko 18 časova, prenosi agencija Hina.
 
"Od juče uveče se koristi teretni kanal Sava - Odra, koji preuzima deo vodenog talasa kako ne bi došlo do poplave u gradu. Taj kanal je izgrađen 1970-ih godina i do sada se radi odbrane Zagreba od poplava morao koristiti samo sedam puta", istakao je Tomšaević.
 
Naveo je da situacija zahteva oprez i pozvao građane da prate informacije koje će u idućim satima dolaziti od nadležnih državnih i gradskih službi.
 
Iz Hrvatskih voda saopštili su da se tokom proteklog dana i noći iz Slovenije formirao veliki vodeni talas Save.
"Trenutno je savske vode najviše ugrožavaju na najnižim delovima na području opštine Brdovec", upozorili su u objavi na svojim stranicama.
 
Istaknuto je da je prelivanje dela savskih voda u kanal Sava - Odra započelo sinoć, kao i da su zatvoreni svi putni pravci koji voze do njega.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.