Moskva: Zabraniti Amerikancima da usvajaju rusku decu

Rusko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je danas od američke Vlade da svojim državljanima zabrani usvajanje dece iz Rusije.
Rusko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je danas od američke Vlade da svojim državljanima zabrani usvajanje dece iz Rusije.

Razlog za to je, kako navode, neprekidan niz zločina koje su, navodno, počinili državljani SAD koji su usvojili rusku decu. Ruske vlasti navode da je najmanje 17 usvojene ruske dece umrlo usled nasilja u porodici u SAD.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da bi usvajanje ponovo trebalo dozvoliti tek kada Moskva i Vašington potpišu sporazum koji bi dopuštao ruskim posmatračima da posećuju domove usvojene dece.

Jedan par iz Pensilvanije osuđen je u novembru zbog ubistva sina usvojenog u Rusiji. Žena iz Tenesija je 2010. avionom vratila svog, navodno nasilnički nastrojenog, usvojenog sina u Rusiju, bez pratnje odrasle osobe.

Američki državljani usvojili su od početka 1990-ih godina skoro 50.000 ruske dece.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet