SAD: Indija da smanji uvoz nafte iz Irana

Poziv Indiji da smanji uvoz nafte iz Irana nalazi se na vrhu agende američke državne sekretarke Hilari Klinton, koja je danas počela dvodnevne razgovore sa indijskim zvaničnicima.

Poziv Indiji da smanji uvoz nafte iz Irana nalazi se na vrhu agende američke državne sekretarke Hilari Klinton, koja je danas počela dvodnevne razgovore sa indijskim zvaničnicima.

Indija ima ogromne energetske potrebe, kako bi podmirila svoj ubrzani razvoj i uspela je da smanji svoje oslanjanje na iransku naftu. SAD su najavile da će korisnicima iranske nafte do kraja juna uvesti sankcije, ukoliko administracija američkog predsednika Baraka Obame utvrdi da nisu smanjili uvoz nafte iz Teherana, prema zakonu čiji cilj je da se izvrši pritisak na iransku naftnu industriju kako bi ta zemlja prihvatila međunarodne zahteve u vezi sa njenim nuklearnim programom.

Mnoge evropske zemlje i Japan uspeli su da se izvuku od sankcija, jer je Obamina administracija utvrdila da konstatno smanjuju svoj uvoz iranske nafte, dok Indija, Kina, Južna Koreja, Turska i Južna Afrika još uvek nisu izuzete.

  • Slusalac

    06.05.2012 15:49
    Tudja Amerika.
    Nadam se da ce zemlje iz takozvanog BRIK-a da nastave poslovnu saradnju sa Iranom ,jer ne zavise od SAD-a , vec su zemlje za najvecim ekonomskim rastom u svetu.
    Dokle vise da SAD izigravaju gazdu u svetu, i odredjuju sta moze ,a sta ne.
    Setimo se samo sta su nama uradili 1999 godine,ali sta nam rade i sada samo na jedan fini perfidni nacin.
    Predlazem novoj vlasti koja bude formirana da se okrene saradnji sa zemljama kao sto su Nemacka,Rusija i Kina ,a vremenom se sto vise udaljiti od te vestacke tvorevine koja je i sama nastala na genocidu starosedelaca Americkog kontinenta. Preduslov toga je eliminisati iz politickog zivota stranke i politicare koje je stvorila Americka administracija.
  • bumerang

    06.05.2012 12:30
    eto ko nam kroji sudbinu
    docice dan kada cemo gledati muke i patnje te amerike, svima je muka od njihove politike! ko drugom jamu kopa sam u nju pada! :P

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet