Sutra inauguracija Putina

Novoizabrani predsednik Rusije Vladimir Putin na sutrašnjoj svečanosti u Kremlju biće inaugurisan na tu dužnost, čime će se i zvanično vratiti u Kremlj i započeti svoj šestogodišnji mandat.

Novoizabrani predsednik Rusije Vladimir Putin na sutrašnjoj svečanosti u Kremlju biće inaugurisan na tu dužnost, čime će se i zvanično vratiti u Kremlj i započeti svoj šestogodišnji mandat.

Odmah nakon polaganja zakletve, biće ispaljeno 30 plotuna, Putinu će biti uručeni simboli predsednika države, ali kao vrhovnom komandantu armije i "nuklearni kofer", sistem sa kodovima za upravljanje atomskim naoružanjem.

Putin je već u dva četvorogodišnja mandata bio na čelu države, od 2000. do 2008. godine, a poslednje četiri godine bio je na funkciji premijera. Krajem 2009. godine, na predlog predsednika Dmitrija Medvedeva predsednički mandat produžen je sa četiri na šest godina, što se smatralo direktnom uslugom Putinu.

Očekuje se da će Putin, odmah nakon stupanja na dužnost, predložiti ruskom parlamentu kandidata za premijera, a glasanje je najavljeno za 8. maj. U skladu sa Putinovim najavama, predloziće Medvedeva. Putin po Ustavu ima pravo da se kandiduje još jednom, a Medvedev je u nedavnom intervjuu ruskim televizijama izjavio da će tandem postojati "još dugo".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet