Nađena potopljena nemačka podmornica iz Drugog svetskog rata

Indonezijski istraživači su saopštili da su otkrili u vodama indonezijskog ostrva Java ono što veruju da je olupina nemačke podmornice potopljene u Drugom svetskom ratu.
Indonezijski istraživači su saopštili da su otkrili u vodama indonezijskog ostrva Java ono što veruju da je olupina nemačke podmornice potopljene u Drugom svetskom ratu.

Trup, koji sadrži najmanje 17 skeleta, pronađen je nakon informacija koje su dali lokalni ronioci.

Nakon prve analize i otkrića posuđa obeleženog kukastim krstovima, istraživači indonezijskog Nacionalnog arheološkog centra veruju da se radi o podmornici "U-168" od koje su strahovali saveznici u Drugom svetskom ratu. Podmornicu je mogla torpedirati druga podmornica, holandska, 1944. godine.

"Ovo je prvi put da smo otkrili stranu podmornicu iz Drugog svetskog rata u našim vodama", naglasio je Bambang Budi Utomo, koji je predvodio ekipu istraživača. "Radi se o izvanrednom otkriću koje će sigurno dati korisne informacije o onome što se događalo u moru oko Jave u Drugom svetskom ratu", ocenio je on.

Indoneziju, holandsku koloniju, napao je Japan u Drugom svetskom ratu i bila je poprište sukoba između saveznika i nemačko-japanske alijanse.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet