Putin potpisao zakon o pripajanju Krima

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas nacrt zakona o pripajanju Krima Rusiji, nakon što je formalno obavestio ruski parlament o zahtevu Krima da se ujedini sa Rusijom, saopštio je danas Kremlj.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas nacrt zakona o pripajanju Krima Rusiji, nakon što je formalno obavestio ruski parlament o zahtevu Krima da se ujedini sa Rusijom, saopštio je danas Kremlj.

Velika većina građana Krima u nedelju je glasala za otcepljenje od Ukrajine i ujedinjenje sa Rusijom.

Zapad i Ukrajina smatraju da je referendum nelegitiman. SAD i EU juče su najavile zamrzavanje imovine i druge mere protiv ruskih i ukrajinskih zvaničnika odgovornih za krizu na Krimu.

Američki predsednik Barak Obama upozorio je na mogućnost uvođenja dodatnih mera ako Rusija ne prestane da se meša u unutrašnje stvari Ukrajine. Krim se nalazi pod okupacijom ruskih snaga već više od dve nedelje.

Dekret, koji je Putin potpisao i koji je danas objavljen na zvaničnom sajtu vlade, jedan je od koraka kojima se formalizuje aneksija Krima. Međutim Rusija još ima prostora da odstupi. Sporazum o aneksiji Krima moraju potpisati lideri Rusije i Krima, Ustavni sud mora da ga odobri, a zatim sledi ratifikacija u parlamentu.

Prema konačnm rezultatima referenduma na Krimu, održanog 16. marta, za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača, a 2,51 odsto njih bilo je za to da Krim ostane u sastavu Ukrajine.

  • 18.03.2014 11:57
    @Mrva - @Hm
    Ja bih ipak da se Vojvođani pitaju direktno, a ne da im ti određuješ šta će i kuda će.
  • mrva

    18.03.2014 11:05
    @Hm
    Vojvodjani ce za pripajanje Evropi, a Srbija moze za pripajanje Rusiji

    mislim da bi svi bili srecni
  • hm

    18.03.2014 09:35
    predlog
    a sto mi neglasamo da udjemo u sastav rusije
    imacemo vece plate i sve ec bti bolje nego ovako :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet