Svaki četvrti funkcioner nije prijavio imovinu

Od skoro 35.000 državnih funkcionera u Srbiji čak 9.000 ili svaki četvrti nije prijavio imovinu, izjavio je danas pomoćnik direktora Agencije za borbu protiv korupcije Dragomir Trninić.
Od skoro 35.000 državnih funkcionera u Srbiji čak 9.000 ili svaki četvrti nije prijavio imovinu, izjavio je danas pomoćnik direktora Agencije za borbu protiv korupcije Dragomir Trninić.

"Zbog toga smo podneli 168 zahteva za pokretanje krivičnog postupka i devet krivičnih prijava, a u našem radu podneli smo prijave protiv tri narodna poslanika i dva predsednika opština", rekao je Trninić na tribini "Dometi u borbi protiv korupcije na jugu Srbije" u Vranju. Tribina je organizovana u okviru projekta "Vladavina prava - da živimo kao sav normalan svet".

Pomoćnica direktora Agencije u Sektoru za predstavke Nataša Jelić je rekla da "gotovo najveći broj" predstavki koje građani i institucije šalju Agenciji dolazi s juga Srbije.

"Iz Vranja smo imali 27 predstavki, iz Bujanovca sedam, a po šest iz Surdulice i Vladičinog Hana. Od osnivanja je Agenciji stiglo oko 1.500 predstavki građana, i njima se u Agenciji aktivno bavimo", rekla je Jelićeva.

  • 21.03.2014 04:44
    Imovina
    Sta imaju da prijave? Prijave samo jedan deo imovine.Veliki deo se vodi na nekog drugog(zene , kumovi ,svalerke i svaleri...).Kada se i sazna da imaju nesto sto nisu prijavili, pojela maca .Vrana vrani oci ne vadi!
  • 21.03.2014 00:34
    Svaka Cast na Efikasnosti
    čak 9.000 ili svaki četvrti nije prijavio imovinu

    168 zahteva za pokretanje krivičnog postupka i devet krivičnih prijava

    Oko 2%, ako me sluzi matematika. Nemojte sve odma,
    ostavite nesto i za sledecu godinu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet