VIDEO: Pojeo dokaze tokom suđenja

Bivši šef policije svedočio je pred sudom u Majamiju, kada je uzeo dokaze i pojeo ih.
Bivši šef policije svedočio je pred sudom u Majamiju, kada je uzeo dokaze i pojeo ih.

Ričard Masten bio je šef policije okruga Majami-Dejd, a sada je čelnik lokalnog ogranka udruženja "Crime stoppers". Ovo udruženje služi običnim građanima, koji anonimno prijavljuju informacije o zločincima, ukoliko strahuju od direktnog kontakta sa policijom.

Masten je svedočio u jednom slučaju u vezi sa trgovinom kokainom, kada je odbio da otkrije podatke o doušnicima koji su kontaktirali organizaciju i dali joj informacije od vitalnog značaja za istragu.

"Ako budem otkrio te podatke, niko više nikada neće verovati našem timu. Ljudi moraju da veruju da će ono što anonimno kažu, ostati anonimno", rekao je on, a kada je sudija pokušao da ga pritisne, uzeo je papir sa zapisanim detaljima anonimnog poziva i pojeo ga.

Masten, kojem sada preti dve godine zatvorske kazne, rekao je za lokalnu štampu da "nije imao izbora". "Radimo na tome da očuvamo poverljivost podataka, i ne smemo otkrivati ništa o doušnicima, jer bi neko od njih mogao da bude povređen ili ubijen ako prekršimo poverljivost", rekao je on.

Masten se sada tereti za nepoštovanje suda, i ukoliko bude bio osuđen, preti mu do dve godine zatvorske kazne.

  • pfff

    21.03.2014 10:03
    U prilogu govore o 2 nedelje, a ne o 2 godine :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet