Dečak popio otrov iz bočice ledenog čaja

Prava drama odvijala se u Opštoj bolnici Dubrovnik u sredu uveče kada su roditelji doneli četvorogodišnjaka koji je popio otrov.

Prava drama odvijala se u Opštoj bolnici Dubrovnik u sredu uveče kada su roditelji doneli četvorogodišnjaka koji je popio otrov.

Dečak iz okoline Metkovića popio je insekticid amitraz, po život opasan otrov za suzbijanje lisnih vaši na biljkama, čijih nekoliko kapljica može ubiti i konja, a kamoli četvorogodišnje dete, piše Slobodna Dalmacija.

Dečak se igrao ispred kuće dok nije u parkiranom automobilu našao bočicu od ledenog čaja u kojoj je ustvari bio insekticid za prskanje bilja. On je popio nekoliko gutljaja i ubrzo se ošamutio i zaspao. Nakon pružene prve pomoći na Hitnom prijemu Doma zdravlja Metković, mališan je upućen na dalje lečenje u Dubrovnik, odakle je zbog lošeg stanja u četvrtak ujutro helikopterom prevezen u KBC Split.

- Dečak je popio vrlo toksičan insekticid, koji i u malim dozama može biti smrtonosan. Njegovo stanje je bilo stabilno, ali je bio vrlo pospan - rekla je direktorka Hitne medicinske pomoći u Metkoviću dr. Marijana Matić. I pri dolasku u Dubrovnik dečak je bio uspavan, a u takvom je stanju bio čitavu noć pa je helikopterom prevezen u Split.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet