Karači: 24 žrtve napada na aerodrom

Svi napadači na aerodrom u Karačiju su ubijeni, saopštile su vlasti, 12 sati posle početka napada u kojem su stradale 24 osobe.
Svi napadači na aerodrom u Karačiju su ubijeni, saopštile su vlasti, 12 sati posle početka napada u kojem su stradale 24 osobe.

"Napad je okončan i svi napadači su ubijeni", rekao je portparol paramilitarnih snaga Sibtain Rizvi, dodajući da će tokom dana kontrola aerodroma ponovo biti predata civilnoj avijaciji.

Napad je počeo sinoć oko 23 časa po lokalnom vremenu, a odgovornost je preuzeo Pokret pakistanskih talibana, navodeći da je to učinjeno u znak osvete zbog smrti Hakimulaha Mehsuda, nekadašnjeg šefa Pokreta. Mehsud je ubijen u novembru prošle godine u napadu američkih bespilotnih letelica na plemenske zone na severozapadu Pakistana.

Do napada u Karačiju došlo je posle bezuspešnih pregovora između pakistanske vlade i Pokreta pakistanskih talibana. Juče je na jugozapadu Pakistana izveden i samoubilački napad u jednom restoranu, koji posećuju uglavnom manjinski šiiti, kada su ubijene 23 osobe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet