Hamilton o svom "nasledniku": Povratak Fetela u Formulu bila bi neverovatna opcija za Mercedes

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da bi voleo da se četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel vrati u Formulu 1 i da bi on bio "neverovatna opcija" za nemačku ekipu.
Hamilton, koji će od sledeće sezone voziti za Ferari, rekao je da bi voleo da ga u Mercedesu zameni neko sa integritetom i vrednostima koji su u skladu sa ekipom.
 
Fetel je na kraju 2022. godine završio karijeru u Formuli 1, a u sredu je za Skaj rekao da razmišlja o mogućnosti povratka i da je ostao u kontaktu sa direktorima ekipa, uključujući i Toto Volfa iz Mercedesa.
"Voleo bih da se Seb vrati. On bi bio neverovatna opcija za ekipu. Nemački vozač, višestruki svetski šampion i neko ko poseduje neverovatne vrednosti i vodi ekipu napred. Voleo bih da se vrati", rekao je Hamilton, preneo je Skaj.
 
Hamilton je upitan da li je razmišljao o tome koga bi Mercedes umesto njega mogao da angažuje, da li bi to bio iskusan vozač kao Fetel, neki početnik ili svetski šampion iz Red Bula Maks Verstapen, za koga je Volf rekao da bi bio prvi favorit kada postane slobodan.
Nakon što je prvobitno rekao da o tome ne razmišlja, Hamilton je rekao da mu je važno da to bude osoba sa integritetom.
 
"Jedino mi je stalo da to bude neko sa integritetom i vrednostima koji su u skladu sa ekipom i pravcu u kome ekipa ide. Neko sa saosećanjem da radi sa ovim sjajnim ljudima i da nastavlja da ih podižeVeć imaju Džordža (Rasela) i on je savršen za ekipu i treba da pronađu njemu ravnog. Imaju mnogo opcija", dodao je sedmostruki svetski šampion.
 
Spekuliše se da bi Mercedes mogao da angažuje Karlosa Sainca, koji na kraju sezone napušta Ferari ili vozača Vilijamsa Aleksa Albona.
 
Mercedes ima i mogućnost da dovede iz juniorskog tima 17-godšnjeg Andreu Kimija Antonelija, koji se trenutno takmiči u Formuli 2.
 
"Mislim da je sjajno pružiti priliku mladim vozačima i ideja o junioru je uzbudljiva", dodao je Hamilton.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).