SDS predao zahtev za smenu Tomislava Nikolića

Poslanička grupa SDS, Zajedno za Srbiju i Zeleni Srbije predala je zahtev za pokretanje postupka za razrešenje predsednika Tomislava Nikolića jer je, kako tvrde, povredio Ustav.
Poslanička grupa SDS, Zajedno za Srbiju i Zeleni Srbije predala je zahtev za pokretanje postupka za razrešenje predsednika Tomislava Nikolića jer je, kako tvrde, povredio Ustav.

Zamenik šefa poslaničke grupe SDS Janko Veselinović objasnio je da je zahtev predat zbog Nikolićeve izjave dnevnom lilstu "Politika" u kojoj je komentarisao najavu Vladimira Vukčevića, tužioca za rate zločine o pokretanju postupka istrage protiv Ljubiše Dikovića, načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

"Na taj način on je povredio više članova Ustava, član 4 u kome se govori da je vlast podeljena na zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, član 149 u kome se govori o nezavisnosti sudske vlasti i član 156 koji garantuje nezavisnost javnog tužioca i tužilaštva uopšte", precizirao je Veselinović.

On je dodao da je predlog predat i ostalim poslaničkim grupama koje je pozvao da se pridruže tom zahtevu.

  • Serda

    18.02.2015 13:59
    Jedino zeleno je meni u licu kad vidim Tadićevu stranku na listiću.
  • Povjesnicar

    18.02.2015 12:47
    Tuga
    Najgori u istoriji Srbije trazi od skolarca bez skolskih drugova da podnese nesto na nesto.
    Koja smejurija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija