Nove mogućnosti za saradnju sa NATO

Srbiji se pružaju nove mogućnosti za nastavak i unapređivanje saradnje sa NATO u okviru individualnog akcionog plana koji bi trebalo da bude potpisan u martu, izjavio je danas američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi.
Srbiji se pružaju nove mogućnosti za nastavak i unapređivanje saradnje sa NATO u okviru individualnog akcionog plana koji bi trebalo da bude potpisan u martu, izjavio je danas američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi.

Na predavanju studentima fakulteta "Fimek" pri Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu o novoj fazi programa Partnerstvo za mir, Kirbi je podsetio da je taj individualni akcioni plan dogovoren u januaru i napomenuo da bi trebalo da bude potpisan idućeg meseca.

U tom planu ne govori se samo o tome da se mirovne misije širom sveta odnose samo na vojsku, nego postoje i segmenti koji se odnose na politiku, ekonomiju i druge oblasti, rekao je Kirbi novinarima. On je napomenuo da je u taj plan uključeno, pre svega, naše Ministarstvo odbrane, ali i Ministarstvo inostranih poslova i MUP, posebno onaj njegov deo koji se bavi reagovanjima u kriznim situacijama, poput prirodnih katastrofa.

Kirbi je napomenuo da je Srbija poslednjih nekoliko godina postala znatno aktivnija u mirovnim misijama i dodao da, iako te misije nisu direktno povezane sa NATO-om, one koriste iste standarde. "Srbija ima dobru i ozbiljnu vojsku i logično je da želi da sarađuje sa onima koji su na istom nivou, da poboljša i unapređuje svoju vojsku i zato je NATO dobar kao neko ko može da bude partner", rekao je Kirbi.
  • Stanko

    18.02.2015 20:38
    Tako je
    Sad treba samo da penimo kako mi nećemo u NATO. Kako su nas bombardovali. Nas niko neće ni pitati. Vlada će potpisati pristup, briga njih za nas.
  • ns

    18.02.2015 20:27
    Nikada!!!
  • 18.02.2015 20:20
    "Carls Tejlor
    Jedva cekam referendum da glasam za clanstvo Srbije u NATO-u!"

    ---
    Da bi morao da se zadužiš malko više milijardi za njihovo oružje?
    Da bi napadao i ubijao druge?
    Ii bi se pridružio da bi se nasilniku u dupe uvlačio samo radi onanisanja misleći da neće biti obavezne ove prve dve stavke?

    Al da ti kažem da uz ovo pridruživanje ne ide ona naša poslovica "ako ne možeš da ih pobediš pridruži im se", bar ne bez beskrajnog bowjoba. U tom slučaju mogu samo da mislim da si gej.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija