"Brisel zabrinut zbog odlaganja Reportera"

Portparolka evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje Johanesa Hana Maja Kocijančić izjavila je danas da u Briselu sa zabrinutošću gledaju na odluku televizije B92 da iz bezbednosnih razloga ne emituje emisiju "Reporter", posvećenu korupciji u srpskom fudbalu.
Portparolka evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje Johanesa Hana Maja Kocijančić izjavila je danas da u Briselu sa zabrinutošću gledaju na odluku televizije B92 da iz bezbednosnih razloga ne emituje emisiju "Reporter", posvećenu korupciji u srpskom fudbalu.

"Komisija žali zbog odlaganja emitovanja ovog istraživačkog programa", rekla je Kocijančič, dodajući da pretnje i nasilje novinarima podrivaju slobodu medija, koja je fundamentalna evropska vrednost i važan uslov za napredovanje Srbije na evropskom putu.

"Komisija podseća da vlasti imaju važnu odgovornost da obezbede atmosferu koja pogoduje slobodnom izražavanju u medijima i da podstiču kulturu tolerancije i podizanja svesti", izjavila je ona.

Emitovanje emisije iz serijala "Reporteri" odloženo je na neodređeno vreme odlukom rukovodstva B92, koje je procenilo da bi emitovanje moglo da ugrozi živote novinara.

  • ja

    11.03.2015 13:11
    reporter
    e bas nas sada iteresuje ta emisija! pustite emisiju! pohapsite lopove! nije ovo severna koreja! ili mozda jeste?!
  • Gerila

    11.03.2015 13:09
    Dont worry be happy
    Gospodo iz Brisela ne brinite, sve ostalo je ok. Nema nezaposlenosti, nema gladnih, nema očajnih i razočaranih, nema mita, nema korupcije, nema medijske blokade, sve je idealno - bar vi tako ocenjujete rad Vučićeve vlade. Marš bre!!!!!!!!!!
  • Forza Brutale

    11.03.2015 12:57
    Mozda je i tako bolje ince bi neko stvarno ubio Brankicu kada bi pocela da istrazuje razne malverzacije.

    Tek onda bi smo videli koliko su vlast, SPC, DB i navijaci u istoj sprezi i koliko se novca pere kroz fudbalske timove.

    Nikad ne zaboravite da je ovo Srbija, drzava gde vlada kriminal.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.