Članovi RIK-a dali ostavke pre šest meseci a i dalje primaju plate

Četvoro članova Republičke izborne komisije iz redova SNS od avgusta 2014. ne dolazi na sednice tog tela, a redovno dobija do 40.000 dinara mesečno.
Četvoro članova Republičke izborne komisije iz redova SNS od avgusta 2014. ne dolazi na sednice tog tela, a redovno dobija do 40.000 dinara mesečno.

Kada su mediji prošlog leta objavili da su funkcioneri Srpske napredne stranke koji su članovi Republičke izborne komisije podneli ostavke u tom telu, priča je trebalo da bude gotova. Bilo je predviđeno da Skupština verifikuje te ostavke i odmah potom imenuje nove članove. To se, međutim, nije desilo.

Navodno, bivši članovi RIK su, naime, i dalje članovi RIK. Naređenje stranke, ali i Agencije za borbu protiv korupcije da podnesu ostavke na duple funkcije oni su svojim ostavkama formalno poštovali. Ali, činjenica je da su pravno i dalje na tim funkcijama, a nadležne skupštinske službe su "zaboravile" na njih. Prema informacijama kojima "Blic" raspolaže, oni i dalje primaju plate kao članovi RIK. Čak se na zvaničnom sajtu RIK i danas nalaze njihova imena.

Predsednik RIK Dejan Đurđević, članovi Nataša Đukić, Srđan Smiljanić i sekretar Jana Ljubičić poslednji put su se pojavili na sednici tog tela 30. jula prošle godine. Ostavke su podneli 7, 8. i 18. avgusta i otad više ne dolaze na posao. Iako ne dolaze na posao, oni svakog meseca inkasiraju od 30.000 do 40.000 dinara.

Đurđević je za "Blic" potvrdio da mu plata i dalje leže na račun. "I dalje dobijam te pare, jer me Skupština još nije razrešila", kaže on i dodaje da ne dobija punu platu, već "samo" 30.000 dinara mesečno. Ipak, prema zvaničnim podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Đurđevićeva zarada u RIK je 39.000 dinara.

Na pitanje da li planira da na neki način vrati taj nezarađeni novac u budžet, Dejan Đurđević je uzvratio pitanjem: "A kako da ga vratim?!"

Upitan da li je o tome sa nekim razgovarao, (bivši) predsednik RIK je spustio slušalicu.

  • 12.03.2015 13:50
    Kud baš svi iz SNS-a?
    Je li to neko pravilo ponašanja?
    Uputstvo kako da štedimo?

    Zaista ne razumem!
  • Mile

    12.03.2015 08:16
    Sve će to penzioneri platiti. Ima se može se. Jest da nemaju za leba al za sve naprednjačko i napredno ima. Za bolje malo sutra (nije malo morgen).
  • sovra

    12.03.2015 07:54
    Stedi se svuda nema sta covek zameriti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.