Vanja Kovač pobednica "Besede u Zoranovu čast"

Studentkinja iz Beograda Vanja Kovač pobednica je ovogodišnjeg takmičenja "Besede u Zoranovu čast", koje se 10. godinu održava u znak sećanja na ubijenog lidera Demokratske stranke (DS) i premijera Zorana Đinđića.
Studentkinja iz Beograda Vanja Kovač pobednica je ovogodišnjeg takmičenja "Besede u Zoranovu čast", koje se 10. godinu održava u znak sećanja na ubijenog lidera Demokratske stranke (DS) i premijera Zorana Đinđića.

Vanja Kovač je pobedila sa besedom "Verujem, dakle postojim" ostalih sedam finalista ovogodišnjeg takmičenja čija je tema bio citat Zorana Đinđića "Život je ono što od njega napravimo. I Srbija je ono što od nje napravimo".

Drugo mesto osvojio je student iz Velikog Gradišta Igor Mišurović sa besedom "Ovo je zemlja za sve naše ljude", a treće mesto osvojila je Evelin Bakoš iz Dornjoša, takođe studentkinja koja je besedu "Rešenje se krije u nama" izvela na mađarskom jeziku.

"Postoji u Srbiji najmanje jedan čovek koji je srećan jer nam je toliko dobro da ga je sramota. Ja nisam te sreće. A vi?", već na početku govora Vanja je izmamila gromoglasan smeh publike u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. "Sudeći po reklamama, mi smo zemlja keš kredita, uložaka i afričke šljive, zemlja dijareje kojoj ni Perfeks ne može da pomogne, zemlja u kojoj Sergej Trifunović živi od dedinog i babinog čipsa, zemlja u kojoj je decu Deda Mraz zaboravio, ali ih Miroslav Ilić gura u Alfaplam i čini ih izuzetnim, u kojoj samo Prizma misli na penzionere, zemlja praznih srca i pustih železara. Zemlja bez utiska kojoj je preostalo samo 24 minuta...", deo je pobedničke besede.

Petoro mladih besednika koji su bili u finalu - Milica Stojković sa besedom "Nije to ništa strašno", Aleksandra Popović sa besedom "Vreme je da se probudimo!", Nađa Lazarević sa besedom "Mati, nemoj plakati!", Tatjana Toković sa besedom "Usudite se govoriti!" i Vladimir Popović "Ja nisam kriv", dobili su zahvalnice.

U žiriju su bili lider DS Bojan Pajtić, predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović, direktorka Fonda koji nosi ime premijera Đinđića, Ružica Đinđić, glumci Tijana Čurović, Branislav Lečić, karikaturista Predrag Koraksić Koraks i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Vojislav Stanimirović.

  • Ivan

    14.03.2015 10:49
    Rupa u biografiji
    Gde je bio Đinđić između svoje 27 i 37 godine?!
  • Steva-NS

    12.03.2015 16:21
    Sve te besede,mogle su biti iskazane,samo jednom rečenicom!
  • 12.03.2015 15:58
    steta sto nisu na vlasti, mozda bi dobila i drzavni posao zbog agitprop zasluga, ovako mozda u pokrajini al slaba vajda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.