Jerkov: Ministar prosvete mora podneti ostavku

Poslanica DS Aleksandra Jerkov izjavila je da je protest prosvetnih radnika sramota vlade, premijera Aleksandra Vučića i ministra prosvete Srđana Verbića.
Poslanica DS Aleksandra Jerkov izjavila je da je protest prosvetnih radnika sramota vlade, premijera Aleksandra Vučića i ministra prosvete Srđana Verbića.

Ona je navela da tu sramotu nijedan deliveri junit i strani medijski savetnik neće moći da prikrije.

Jerkov je navela da će kao predsednica Odbora za obrazovanje primiti delegaciju prosvetnih radnika koji će sutra protestovati ispred Skupštine Srbije i podržati ih u svim njihovim zahtevima. "Ovo je najduži štrajk prosvetnih radnika i nesposobni ministar i nadmena Vlada moraju snositi odgovornost za štetu koju deca trpe zbog nespremnosti da se razgovara sa nastavnicima i profesorima", navela je Jerkov.

Ona je ocenila da prosvetari, koji imaju visoku stručnu spremu i prosečnu platu od 36.000 dinara, s pravom nemaju razumevanja za skupštinsku većinu koja je odlučila da u budžetu Srbije ne postoji 23 miliona evra potrebnih da se plate nastavnika ne smanjuju istog dana kada je dodelila 200 miliona dolara "Srbijagasu" i 300 miliona evra "Er Srbiji". "Nemaju razumevanja za to da je u redu da u pojedinim javnim preduzećima prosečne plate budu veće od 200.000 dinara, a da njihova treba da bude 36.000 dinara, i zato sutra organizuju protest na mestu na kom će za samo nekoliko dana biti usvojen zakon kojim će se omogućiti izgradnja projekta za koji ne možemo ni da naslutimo koliko će stotina miliona evra koštati građane", navela je Jerkov.

Ona je ocenila da je ponašanje ministra Verbića "problematično i licemerno" jer, kako kaže, ministar neretko ističe da su prosvetari nerazumni, pohlepni i da ne mogu da shvate finansijsku situaciju u kojoj se nalazi država, a da pri tom zaboravlja da su to obrazovani ljudi koji "vide na kakve sulude projekte Vlada u kojoj sedi baca pare građana". "Kako god da se štrajk prosvetara završi, on mora podneti ostavku", navela je Jerkov.

  • alex

    16.03.2015 17:54
    Gospodjica je izgleda zaboravila ili se tada još nije bavila politikom pa ne zna da su prosvetari štrajkovali i za vreme DS i za vreme svake prethodne vlade bez obzira kakvo je stanje u zemlji i kolike su plate oni su uvek bili nezadovoljni i tražili više
  • Peca

    16.03.2015 14:28
    Propust !
    Ovo sto nesto izjavljuje i sto mi komentarisemo, zapravo jeste propust prosvetara.
  • Smena

    16.03.2015 14:20
    nego šta
    Treba da bude smenjen prvenstveno zbog toga što ne znamo da li će današnja generacija osmaka koja ove godine završava osnovnu školu biti prva generacija koja polaže tzv. veliku maturu i kakve to ima implikacije na odabir srednje škole/gimnazije, u koju treba da se upišu za 3 meseca, a shodno tome i mogućnost/nemogućnost upisa određenog fakulteta? Mi treba da bacamo pasulj glede sudbine naše dece, a ni vrli prosvetni radnici nisu se udostojili da upute ministarstvu pitanje vezano za ovaj problem, jer se on ne dotiče njihovih plata, pa je samim tim nebitan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.